Înainte să ajung la Cluj la finalul anilor 90 am copilărit la Bistrița, un oraș relativ mic din Transilvania. În centrul orașului există, în apropierea centrului vechi și zonei pietonale, un parc cu castani bătrâni cunoscut ca Parcul Mare. Pentru mine, chiar și după ce am ajuns la Cluj care are la rândul lui un parc central frumos, Parcul Mare din Bistrița a rămas în memoria mea mai intim, mai liniștit. Probabil ca e normal să fie așa. Orașul e mai mic, lucrurile se întâmplă mai încet.

Poate datorită lui Zokni sau poate pentru că-mi place să-mi petrec mult timp în natură, am ales să merg în fiecare zi după programul de la birou la plimbare într-un altfel de parc.

În weekend ne întâlnim acolo de multe ori cu alți iubitori de natură, clujeni ieșiți la plimbare sau bicicliști. În timpul săptămânii, daca avem noroc, ne întâlnim cu alți locuitori ai zonei, foarte timizi și foarte liniștiți. Ei sunt de fapt acasă în Pădurea Făget.

La marginea Pădurii Făget a fost inaugurat relativ recent Cel mai frumos parc al Clujului. Nu are trotuare, nu se organizează nunți iar muzica este asigurată de priveghetori sau alte păsări care locuiesc acolo.

Pe aproximativ 40 de hectare din Pădurea Făget au fost semnalizate poteci tematice, panouri informative privind fauna și flora din zonă. Din loc în loc, montate într-un mod neinvaziv au fost puse băncuțe, un amfiteatru, mai multe locuri de relaxare și într-un loc mai ascuns un leagăn.

Noi am făcut niște poze de iarnă dar vom reveni cu siguranță și în restul anotimpurilor.

Căsuțele noastre se află la câteva minute de mers pe jos de acest parc natural. Dacă plimbările în natură și stilul tiny living ți se potrivesc, te așteptam la Tiny Transylvania. O să-ți placă:)

Andrei