CAUZE SOCIALE

Dorim să asigurăm vizibilitate structurilor de economie socială din Zona Metropolitană Clujeană. Te invităm să faci cunoștință cu cauzele sociale susținute de ei și dacă misiunea lor are semnificație personală pentru tine, alege să fii clientul lor.

Unitatea protejată autorizată – Secţia „ABILITAS” este parte din Asociația Esperando, care are o activitate de peste 20 de ani în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi.

Prin intermediul acesteia, autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, pot să achiziționeze diverse produse, economisind bani.

Legea 448/ 2006 cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap obligă autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, să angajeze persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

Conform autorizației nr. 222/ 11.08.2021, Unitatea protejată Abilitas comercializează produse manufacturiere realizate de persoanele cu dizabilități în Centrul Esperando, și desfășoară activități de vânzare pentru o gamă largă de produse:
– rechizite;
– consumabile de birou;
– consumabile/ produse IT;
– papetărie;
– tipizate;
– produse de curățenie, dezinfectanți;
– echipamente de lucru și de protecție etc.

Toate fondurile obținute sunt folosite pentru a finanţa serviciile sociale şi pentru a avea grijă de persoanele cu dizabilităţi, beneficiare ale Asociației Esperando.
Colaborând cu UP Abilitas, partenerii noștri sprijină persoanele cu dizabilități să își poată continua tratamentele de recuperare și devin un model de implicare socială comunitară !

Asociaţia pentru Educaţie Digitală şi de Mediu EDUROD - Armonizăm tehnologia digitală cu mediul, prin educație și cultură!

Principala noastră activitate de până acum a fost focusată pe dezvoltarea abilităţilor digitale ale cadrelor didactice din România.
Punem la dispoziție materiale digitale vizuale gratuite pentru cadrele didactice pe care le pot utiliza la clasele lor: Biblioteca EDUROD și EDUROD.ORG.

Obiectivul nostru principal este ca profesorii, elevii și părinții să înțeleagă educația digitală și efectele sale în raport cu mediul înconjurător.

Cei care își doresc să ne cunoască mai bine, ne pot contacta oricând la adresa de e-mail hello@edurod.org.

CodArt – cursuri IT, arte - Grigorescu, Cluj-Napoca

Ne pasă și vrem să ajutăm! Acesta este sloganul de la care am pornit povestea CodArt.

Suntem o întreprindere socială a cărei misiune este să sprijine copiii care aparțin grupurilor vulnerabile. 90% din profitul nostru este reinvestit pentru susținerea copiilor cu posibilități reduse.

De ce? Pentru că visurile oricărui copil merită o șansă înspre îndeplinire.

Ei sunt inspirația noastră de viitor și vrem să oferim posibilitatea de învățare și dezvoltare tuturor copiilor indiferent de posibilități sau mediu de proveniență.

Am creat, așadar, cursuri susținute de instructori specializați, recomandate copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 și 14 ani, unde nu doar copilul tău, ci și cei care aparțin grupurilor vulnerabile au ocazia să pună bazele pentru dezvoltarea lor profesională, cât și personală.

Cursurile și atelierele noastre sunt:

  1. Inițiere în IT și programare
  2. Robotică
  3. Printare 3D
  4. Artă și pictură
  5. Muzică și canto
  6. Dezvoltare personală

Împreună putem face o schimbare pentru viitorul lor!

Te așteptăm pe site și pe pagina noastră de Facebook, precum și pe email la contact@codart.ro

L’Atelier de Paul și împreună CROIM POVEȘTI DE NOAPTE BUNĂ !

Suntem un atelier de familie, producător de lenjerii de pat din materiale sustenabile, de o calitate excepțională. Dezvoltăm o afacere socială aflată acum la început de drum.

Prin fiecare achiziție, vei contribui automat la susținerea unui tânăr dintr-un centru de plasament din România, pentru că 90% din profitul nostru este reinvestit anual în acest scop.

Industria textilelor, a modei, este bine cunoscută pentru strălucirea și glamour-ul său, dar adevărul din spatele ei nu este atât de fabulos. Sectorul confecțiilor este a doua cea mai mare industrie poluantă din lume și este responsabil pentru crearea a 10% din emisiile de carbon din
lume și producerea a aproape 20% din deșeurile de apă din lume. Clientul devine din ce în ce mai conștient de neregulile din spatele industriei, iar sustenabilitatea a devenit un criteriu foarte important atunci când decide ce să consume.

Scopul nostru este să propunem iubitorilor de natură și frumos, colecții de lenjerii de pat din materiale textile sustenabile, de aceea avem foarte mare grijă în alegerea partenerilor noștri, a furnizorilor de materiale cu care lucrăm.

Alege să dormi în așternuturi pufoase, calitative, bucură-te de odihnă, relaxare, clipe de răsfăț în patul tău cu lenjerii croite cu măiestrie și suflet de către echipa L’Atelier de Paul !

Mai multe detalii despre noi pot fi găsite accesând L’Atelier de Paul.

RELAX WORLD SRL - întreprindere socială situată în Florești, jud. Cluj

Suntem un salon de masaj și cosmetică înființat din dorința de a contribui la starea de bine a comunității din care facem parte. Masajul este executat de profesioniști cu deficiențe vizuale, iar misiunea noastră socială constă în sprijinirea copiilor cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități financiare reduse, să își realizeze visurile.

În cadrul salonului nostru puteți beneficia de masaj de relaxare, masaj anticelulitic, drenaj limfatic, reflexoterapie, tratamente faciale, pensat și epilare.

Lista completă a serviciilor oferite se găsește pe relaxworld.ro/servicii sau pe pagina de Facebook, facebook.com/relaxworldfloresti.
Programări se pot face telefonic la 0743 100 180 / 0743 100 134.

Asociația Pro IBD Ses

Suntem Asociația Pro IBD Ses (IBD - Îngrijire Bătrâni la Domiciliu), structură de economie socială ce ne-am propus să oferim servicii sociale de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din mediul rural, ce se află în județul Cluj. Asociația Pro IBD Ses a luat ființă în luna aprilie 2015, în cadrul proiectului "SES - ȘANSĂ EGALĂ SIGURĂ pentru incluziunea ta socială!", proiect ce a fost finanțat de Uniunea Europeană.

Ca structură de economie socială, ne-am propus să furnizăm servicii pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice si prevenirea instituționalizării acestora prin dezvoltarea unor servicii alternative. Ca obiectiv secundar, ne-am propus să creăm locuri de muncă chiar în cadrul comunităților unde se vor desfășura activitățile sociale de îngrijire a persoanelor vârstnice, în care să activeze și persoane provenite din grupuri vulnerabile.

Suntem de părere că scopul principal al economiei sociale, în comparație cu scopul economiei de piață, nu este obținerea de profit, ci constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile.

Motto-ul nostru reflectă ceea ce încercăm să facem prin serviciile noastre, și anume: Din sufletul comunității, cu drag, pentru comunitate.

Persoanele interesate de servciile noastre sau își doresc să ne cunoască mai bine, ne pot contacta oricând la adresa de e-mail contact@asociatiaproibd.ro, sau ne pot găsi și în spațiul virtual.

E-NATURA.RO

Magazinul www.e-natura.ro este o întreprindere socială de inserție care aparține asociației Natura Vie. Asta înseamnă că 100% din profitul magazinului va fi redirecționat spre proiecte sociale (cu impact pozitiv în comunitate și întotdeauna 1/3 dintre angajații noștri vor aparține grupurilor vulnerabile.

Misiunea noastră socială este promovarea unui stil de viață și a unui comportament de cumpărare responsabil și sustenabil în Romania, prin încurajarea cumpărării de produse eco-friendly și zero waste de la micii producători locali. Ne propunem, de asemenea, să sprijinim micii producători români care produc genul acesta de produse oferindu-le o piață de desfacere, marketându-le produsele și negociind pentru ei tarife preferențiale de la firmele de curierat și de ambalaje ecologice.

De asemenea, tot în cadrul misiunii sociale ne propunem susținerea educației ecologice și a proiectelor de infrastructură verde în scoli (amenajări spatii verzi și de spatii de învățare în aer liber în curțile școlilor pentru protejarea sustenabila a mediului înconjurător), proiecte pentru care vom aloca 100% din profitul firmei. Fiind și o întreprindere socială de inserție, în misiunea noastră socială includem și angajarea de persoane vulnerabile care fac parte din una din cele două categorii (victime ale violenței în familie sau persoane afectate de boli care le influențează viața profesională şi socială). În acest moment jumătate din angajații asociației sunt persoane cu handicap grav.

O MASA CU SUFLET SRL

Pizza este alimentul care leagă oameni din toate colțurile lumii și din toate categoriile sociale.

Misiunea socială a echipei noastre este de a susține persoanele fără adăpost prin livrarea de pizza clasică italiană realizată pe vatră cu foc de lemne. Adițional vom realiza campanii de reducerea risipei alimentare, de reducerea poluării generate de ambalaje cu o singură folosire. Vă așteptăm să cumpărați pizza pentru a susține îmbunătățirea calității vieții persoanelor fără adăpost din Cluj-Napoca și zona metropolitană.

Numele meu este Bogdan IANCU și consider că a "întoarce" în comunitate este un răspuns de bun simț. Te aștept la noi!

ANCORA SOCIAL

ANCORA SOCIAL – este o întreprindere socială ce a luat ființă din dorința de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, mai exact a tinerilor (cu vârste cuprinse între 18-25 ani) ce părăsesc centrul de plasament și a persoanelor cu dizabilități din județul Cluj, facilitându-le acestora accesul mult mai ușor la ocuparea unui loc de muncă, și implicit integrarea acestora la locul de muncă.  

Ceea ce ne-am propus ca entitate, a fost să ajutăm această categorie de persoane în a-și găsi mai ușor un loc de muncă, pentru a-i ajuta pe aceștia să aibă o viață independentă financiar. Credem cu tărie că independența ridică stima de sine, motiv pentru care ne dorim să fim parte din acest proces atât de important pentru orice persoană, nu doar pentru beneficiarii noștri.  

Serviciile pe care le punem la dispoziție sunt axate pe resurse umane, iar ca și servicii oferim: 

(1) recrutare și selecție, persoane din grupuri vulnerabile; (2) oferim consultanță și prezentăm beneficiile angajării unei persoane provenite din grupuri vulnerabile; (3) consultanță –  politici CSR & HR, având ca arii: educație, comunitate, incluziune socială, diversiune, cât și eradicarea sărăciei; (4) sprijin în dezvoltarea de programe de reinserție profesională; (5) evaluare-profilare-consiliere în carieră a candidaților din categoriile defavorizate; (6) integration management pentru angajat, ce se realizează prin servicii de coaching pentru o perioadă de trei luni de la data angajării acestora; (7) totodată, venim cu un serviciu de integration management destinată întregii echipe, pentru o perioadă de trei luni de la data angajării persoanelor provenite din grupurile vulnerabile, cu condiția ca acestea să facă parte din echipa respectivă de lucru; (8) un alt serviciu pe care-l oferim, este consultanță în a ajuta persoana cu nevoi speciale să aibă acces mai ușor la integrarea acesteia la locul de muncă (acest lucru implică adaptarea clădirilor/locurilor de muncă unde urmează să activeze persoana în cauză). 

Ca echipă credem că demnitatea umană este o valoare primordială, și aceasta trebuie respectată și protejată. Totodată, credem că aceasta depinde în mare măsură și de libertatea de alegere a ocupației și dreptul la muncă. De aceea, suntem dedicați să facilităm accesul pe piața muncii și să sprijinim persoanele care au dificultăți în identificarea unui loc de muncă, la angajare, sau în procesul acestuia de integrare. Anual ne-am propus ca 90% din profitul generat în urma serviciilor pe care le punem la dispoziția clienților noștri, să-i direcționăm pentru a susține misiunea noastră: integrarea în câmpul muncii a persoanelor ce-și doresc independența. 

În cazul în care dorești să ne cunoști mai bine pentru o viitoare colaborare, te rugăm să ne scrii la adresa de e-mail office@ancorasocial.ro Considerăm că doar uniți vom reuși să construim o lume mai bună pentru cei dezavantajați.

ATIPIC SQUAD SRL

Suntem o mică întreprindere socială de inserție din județul Cluj, comuna Chinteni, axată pe repararea produselor vestimentare.

Misiunea noastră socială și de business este de a oferi a doua viață hainelor prin repararea acestora și reducerea poluării cauzate de industria fashion. Portofoliul nostru cuprinde și servicii de realizare produse vestimentare adaptate persoanelor cu dizabilități. În cadrul atelierului nostru vom organiza mici ateliere gratuite de tip big brother în care copii cu autism vor învăța să realizeze tricouri personalizate alături de copiii tipici din comunitate, dobândind astfel manualitatea care le lipsește și o stimă de sine mai ridicată. Prin aceste ateliere intenționăm să oprim risipa și nu consumul!

Numele meu este Ioana IANCU și vă invit să apelați la serviciile noastre cu încredere pentru a susține îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile.